قسمت چهارم :: چاپ نتایج در جاوااسکریپت
شنبه, ۶ تیر ۱۳۹۴، ۰۹:۳۸ ق.ظ
در این قسمت میخواهیم به شما روش چاپ نتایج را در جاوااسکریپت آموزش دهیم.می دانید یکی از کار های مهم هر زبان برنامه نویسی این است که نتایج را چاپ کرده و به قولی در صفحه ی نمایش نشان دهد.البته لازم به ذکر است این قابلیت را باید در مبحث اشیا بحث کرد ولی چون این قابلیت یکی از کارآمد ترین قابلیت ها می باشد تصمیم گرفتیم در این قسمت به بیان آن بپردازیم. | ![]() |
|
شما می بایست از دستور :
document.write("something")
استفاده کنید.دقت کنید که این دستور زیر مجموعه ی مدل شی ای سند می باشد که در قسمت های آینده درباره ی آن توضیح می دهیم.در این دستور عبارت ()document.write ثابت می باشد یعنی هرگاه بخواهیم چیزی را در صفحه چاپ و نمایش دهیم باید این دستور را بیاوریم.
در مثال بالا نتیجه باعث چاپ متن something خواهد شد.دقت کنید که ما متن را درون دو علامت " " (نقل قول) قرار می دهیم یعنی هرگاه متنی درون این دو علامت قرار گرفت مفسر جاوااسکریپت می فهمد که با متنی سرو کار دارد و پای متغیر و عناصر دیگر در میان نیست.
حال فرض کنید که ما متغیری به نام number در اختیار داریم و می خواهیم محتویات آن را نمایش دهیم.اگر از دستورات بالا پیروی کنیم کدی شبیه کد زیر خواهیم داشت:
document.write("number")
اما آیا این کد مقادیر متغیر number را چاپ خواهد کرد ؟ خیر، زیرا گفتیم هر گاه متنی در داخل " " قرار گیرد مفسر جاوااسکریپت آن را متن تشخیص می دهد و به عناصر دیگر فکر نمی کند.پس مثال بالا مقادیر درون متغیر number را نمایش نمی دهد بلکه خود متن number را بر می گرداند.
اما برای رفع این مشکل چه باید کرد؟ راه حلش بسیار آسان است کافی است که ما دو علامت " " را ار داخل پرانتز حذف کنیم. با این کار مفسر دیگر می فهمد که با متغیری کار دارد و به سراغ مقدار متغیر رفته و آن را نمایش می دهد.
حال با یک مثال ساده این مطلب را برای شما شرح می دهیم:
<html>
<head>
</head>
<body>
<script>
msg=Hello people;
document.write("I'm Daniyal"+msg);
</script>
</body>
</html>
نتیجه: I'm Daniyal hello people
در مثال بالا می بینید که یک یک متغیر به نام msg را به همراه متنی نمایش دادیم.می بینید که در نتیجه مقدار متغیر نمایش داده می شود و نه نام متغیر.
یک نکته ی مهم: هر گاه بخواهیم که چند عنصر متفاوت را با یک دستور نمایش دهیم باید بین آن ها علامت + را قرار بدهیم.
۹۴/۰۴/۰۶