قسمت ششم :: کار با رشته ها در جاوااسکریپت
سه شنبه, ۹ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۱۲ ق.ظ
در این پست در مورد رشته ها صحبت می کنیم و دستوراتی که مربوط به آن هامی باشد را شرح دهیم.رشته ها یکی از مهم ترین رکن ها در برنامه نویسی جاوااسکریپت هستند.برای خواندن به ادامه ی مطلب بروید. | ![]() |
|
راه های تعریف یک رشته:
شما به طور کلی سه راه برای تعریف یک رشته در جاوااسکریپت دارید:
- استفاده از شی String
- استفاده از متغیر ها
- استفاده به طور مستقیم
استفاده از شی String: برای این که رشته ی خود را با این راه ایجاد کنید ایتدا باید متغیری ایجاد کرده و این شی را درون آن به وجود آورید(در مورد اشیا در پست های آینده صحبت خواهد شد)برای اینکه شی String را درون متغیری ایجاد کنیم از دستور زیر استفاده می کنیم:
test=new String();
در کد بالا ما شی String را تعریف کردیم و حالا باید متنی را که میخواهیم به آن اضافه کنیمو.متن ما درون پرانتز و داخل دو کوتیشن " " قرار می گیرد نسخه ی کامل شده ی کد بالا را در مثال پایین می بینید:
test=new String("I love Iran")
حال رشته ی ما تعریف شده است و مقدار متغیر ما برابر با رشته مورد نظر می باشد.
یک نکته ی مهم این است که حرف اول عبارت String را ما با حرف بزرگ می نویسیم.
استفاده از متغیرها: استفاده از این روش بسیار آسان تر از روش قبلی است در واقع ما در این روش وابتدا متغیری را تعریف می کنیم و سپس رشته ی مورد نظر خود را برابر متغیر قرار می دهیم.
مثال زیر این مفهوم را نشان می دهد:
test=I love Iran
استفاده به طور مستقیم:در این روش ما هر جا نیاز باشد رشته ی خود را بدون استفاده از متغیر می آوریم و بطور مستقیم از آن ها استفاده می کنیم.
دستورات مربروط به رشته ها:
ما بر روی رشته های خود می توانیم اعمال بسیاری انجام دهیم و کنترل خوبی بر روی رشته های خود داشته باشیم در این قسمت برخی از دستورات کاربردی در کار با رشته ها را شرح می دهیم:
تبدیل حروف بزرگ و کوچک به یکدیگر:
جاوااسکریپت دستوری برای تبدیل حروف بزرگ و کوچک به یکدیگر دارد این دستورات(منظور از دستور متد ها هستند که در آینده بحث می شوند) تمام حروف رشته ها را بزرگ یا تمام آن ها را کوچک می کنند و از این نظز کاربرد دارند.این دومتد عبارت اند از :
()toLowerCase: که تمام حروف را به حروف کوچک تبدیل می کند
()toUpperCase : که تمام حروف را به حروف بزرگ تبدیل می کند
برای استفاده از این دستورات بعد از متغیری که رشته ها در آن ذخیره کرده ایم نقطه می گذاریم و سپس این دستورات را به کار می بریم.به مثال زیر توجه کنید:
test=test.toUpperCase
این دستور تمام حروف متغیر test را به حروف بزرگ تیدیل می کند و دوباره در متغیر test ذخیره می نماید.
استخراج قسمتی از یک رشته:
شاید شما بخواهید که تنها با قسمتی از یک رشته کار کنیدخوشبختانه جاوااسکریپت برای اینکار دستوری دارد شما می توانید از دستور()substring استفاده کنید.
از این دستور هم همانند دستور قبل می توانید بعد از متغیر نقطه گذاشته و از این دستور استفاده کنید.به این مثال دقت کنید:
من میخواهم که 5 حرف اول رشته ی test را جدا کنم برای این کار از این کد استفاده می کنم:
test=test.substring(0,4)
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در داخل پرانتز شماره ی حروفی که قرار است جدا شود را قرار می دهیم در کد بالا 5حرف اول رشته ی test جدا می شود.دقت کنید که حرف اول را با شماره ی 0 عدد دوم را با شماره ی 1 و به همین ترتیب شماره گذاری می کنیم. بین حروف هم از علامت , استفاده می کنیم.
۹۴/۰۴/۰۹